recensies

Wat klanten zeggen
Lees meer
Natuurlijk is Cas Mak een zeer kundig vakman, die niet alleen het vak van pianostemmer maar ook dat van pianorestaurateur volledig beheerst en naar eer en geweten beoefent.
Maar er speelt meer… Het bijzondere van Cas is dat hij zich volkomen oprecht verdiept in het instrument dat je aan hem toevertrouwt. Uiteraard werkt hij met ziel en zaligheid aan iedere opdracht, maar dat is niet het enige. Hij verdiept zich namelijk ook in de ziel van elk instrument. Met zijn bijna kwetsbaar aandoende gevoeligheid onderkent hij de authentieke klankleur van je instrument en brengt hij dat weer tot leven. En daardoor raakt iedere noot die je vervolgens speelt ook echt jouw ziel.
Hoe Cas dat voor elkaar krijgt weet ik niet. Het zit “gewoon” in hem; het is immers de kern van zijn zaak en dat is van onschatbare waarde.
Maar wat ik wel weet is, dat deze gerestaureerde piano (Seiler) zielsgelukkig is met Cas.
Oude Seiler

Nunspeet

Cas Mak is een man met een enorm hart voor de piano, de klank van het instrument, de speelbaarheid, de stemming. Alles in het belang van de pianist, om een goed instrument te kunnen bespelen. Hij heeft veel kennis en praat met liefde over het instrument. Blijft zoeken naar oplossingen, hij is meer dan een stemmer of een reparateur, hij wil altijd het allerbeste uit een instrument halen!
Inez Duchateau

Pianodocent

Wij kennen Cas al een heel aantal jaar en zijn erg tevreden over hem. Cas komt bij ons elk jaar de pianostemmen. Erg fijn dat hij dit zelf bij houdt wanneer het weer nodig is. Cas komt betrouwbaar en enthousiast over. Daarnaast een half jaar bij hem op pianoles gezeten. Fijne docent met veel geduld.
Janneke

Putten

Cas Mak heeft zijn zaak goed voor elkaar. Hij weet als geen ander het beste voor zijn klanten voor elkaar te krijgen. Bij hem is dat een soort sport geworden en zijn plezier en passie straalt van hem af. Ik heb ervaren dat hij een piano die vaak ontstemd was stabiel te krijgen met een goed hulpmiddel voor de vochtregulatie en een moeilijk speelbare vleugel technisch tot een juweel om te toveren. Bij de heer Mak wordt bovendien je eigen piano passie weer helemaal gevoed doordat hij aanvoelt wat muziek met mensen kan doen.
Willem

Zwolle

Sinds 2018 ontdekte ik bij toeval dat Cas eenzelfde Liebig piano restaureerde als ik bezat. Omdat ik in zuid Frankrijk woon, kon ik niet zomaar even met de piano naar Cas toe, desondanks heb ik vele goede adviezen van hem mogen ontvangen en speel ik nog dagelijks op onze inmiddels zeker 100 jaar oude piano! Hartelijk dank Cas.
Erwin van Dijk

Wij zijn heel blij dat Cas het pianospel heeft verzorgd op het afscheid van onze moeder. Niet alleen de begeleiding van de liederen die werden gezongen werd door hem uitstekend verzorgd, ook haar wens voor klassieke muziek werd door hem gehonoreerd, evenals onze wens om speciale muziek te verweven in de dienst.
Cas kan snel wensen vormgeven op een integere en rustige manier. Geen onnodige fratsen; hij geeft een muzikale bijdrage die steunend is bij zoiets dierbaars als een afscheidsdienst.
Familie de Graaff

Na enige tijd op zoek te zijn geweest hebben wij in 2017 een prachtige piano bij Cas gekocht. De begeleiding tijdens het aankooptraject was perfect. Cas luisterde goed naar onze wensen en adviseerde ons uiteindelijk een piano uit 1926. De gekochte piano had net een grote beurt gehad en een systeem om het optimale klimaat in de kast te bereiken, het resultaat was een beduidend beter klinkende piano, die maar 1x per jaar gestemd hoefde te worden. Op ons verzoek heeft Cas de hamerkoppen en de dempers vernieuwd, waarmee de geluidskwaliteit nog verder werd verbeterd. In het begin kwam Cas 2x per jaar stemmen, maar door het klimatologische systeem werd dit uiteindelijk maar 1x per jaar, waardoor de piano in topconditie is gebleven. Graag willen wij Cas Mak van harte aanbevelen!
Egbert

Nunspeet

Cas is een gedreven pianostemmer! Hij is geen doorsnee pianostemmer van stemmen en klaar. Nee, hij geeft eerlijk aan als een piano eigenlijk niet meer te stemmen is. Of dat de stemming nog goed is en de piano dus niet gestemd hoeft te worden. Hij geeft altijd vrijblijvend advies om je piano in zo goed mogelijke staat te krijgen én te houden. Maar hij laat de keuze bij mij als klant om eventueel de piano te reviseren. Bedankt Cas!
Jonathan

Nunspeet