Het gezicht achter pianogemak

over Cas Mak
Lees meer

Hallo, mijn naam is Cas Mak

Al sinds lange tijd bespeel ik met veel plezier en passie de piano. Na enig zoekwerk ontstond dan ook het idee hier wat in het dagelijks leven mee te doen. Ik ben daarom gestart met de opleiding tot Pianotechnicus. In juni 2009 heb ik met succes de driejarige opleiding afgerond tot pianostemmer.

In de afgelopen jaren heb ik bij verschillende bedrijven ervaring opgedaan en heb ik met veel plezier mijn vak uitgeoefend. Inmiddels ben ik mijn eigen bedrijf gestart en doe dit met enorm veel enthousiasme en passie.

Ik hoop dan ook van harte dat ik wat voor u kan betekenen en zo muziek in uw leven kan brengen.

Vakman met een oude ziel

Voor ‘Pianoman’ Cas Mak was de piano altijd al zijn passie en na vele omzwervingen vond hij de mooiste baan die er bestaat: mensen in staat stellen de muziek weer zelf optimaal te beleven aan hun eigen instrument.
 

Recensies

Natuurlijk is Cas Mak een zeer kundig vakman, die niet alleen het vak van pianostemmer maar ook dat van pianorestaurateur volledig beheerst en naar eer en geweten beoefent.
Maar er speelt meer… Het bijzondere van Cas is dat hij zich volkomen oprecht verdiept in het instrument dat je aan hem toevertrouwt. Uiteraard werkt hij met ziel en zaligheid aan iedere opdracht, maar dat is niet het enige. Hij verdiept zich namelijk ook in de ziel van elk instrument. Met zijn bijna kwetsbaar aandoende gevoeligheid onderkent hij de authentieke klankleur van je instrument en brengt hij dat weer tot leven. En daardoor raakt iedere noot die je vervolgens speelt ook echt jouw ziel.
Hoe Cas dat voor elkaar krijgt weet ik niet. Het zit “gewoon” in hem; het is immers de kern van zijn zaak en dat is van onschatbare waarde.
Maar wat ik wel weet is, dat deze gerestaureerde piano (Seiler) zielsgelukkig is met Cas.
Oude Seiler

Nunspeet

Cas Mak heeft zijn zaak goed voor elkaar. Hij weet als geen ander het beste voor zijn klanten voor elkaar te krijgen. Bij hem is dat een soort sport geworden en zijn plezier en passie straalt van hem af. Ik heb ervaren dat hij een piano die vaak ontstemd was stabiel te krijgen met een goed hulpmiddel voor de vochtregulatie en een moeilijk speelbare vleugel technisch tot een juweel om te toveren. Bij de heer Mak wordt bovendien je eigen piano passie weer helemaal gevoed doordat hij aanvoelt wat muziek met mensen kan doen.
Willem

Zwolle

Cas Mak is een man met een enorm hart voor de piano, de klank van het instrument, de speelbaarheid, de stemming. Alles in het belang van de pianist, om een goed instrument te kunnen bespelen. Hij heeft veel kennis en praat met liefde over het instrument. Blijft zoeken naar oplossingen, hij is meer dan een stemmer of een reparateur, hij wil altijd het allerbeste uit een instrument halen!
Inez Duchateau

Pianodocent

Wij kennen Cas al een heel aantal jaar en zijn erg tevreden over hem. Cas komt bij ons elk jaar de pianostemmen. Erg fijn dat hij dit zelf bij houdt wanneer het weer nodig is. Cas komt betrouwbaar en enthousiast over. Daarnaast een half jaar bij hem op pianoles gezeten. Fijne docent met veel geduld.
Janneke

Putten

Cas is een gedreven pianostemmer! Hij is geen doorsnee pianostemmer van stemmen en klaar. Nee, hij geeft eerlijk aan als een piano eigenlijk niet meer te stemmen is. Of dat de stemming nog goed is en de piano dus niet gestemd hoeft te worden. Hij geeft altijd vrijblijvend advies om je piano in zo goed mogelijke staat te krijgen én te houden. Maar hij laat de keuze bij mij als klant om eventueel de piano te reviseren. Bedankt Cas!
Jonathan

Nunspeet